Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012




ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
   από τη μαθήτρια του Β1 Λίνα Καρλατήρα
   
  Όταν λέμε «δύο όψεις» εννοούμε τα καλά και τα κακά, τη χαρά και τη λύπη, τους πλούσιους και τους φτωχούς. 
   Σήμερα, στην κοινωνία που μεγαλώνουμε συναντάμε ανθρώπους διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων που θα μπορούσαμε να κατατάξουμε σε δυο ομάδες: 
τους πλούσιους, εύπορους και ευκατάστατους απ’ τη μια και τους φτωχούς, οικονομικά ασθενείς ή και  τελείως άπορους απ’ την άλλη. 


    Οι πλούσιοι και οι εύποροι έχουν ένα ζεστό σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά που την Πρωτοχρονιά θα δεχτεί φίλους, συγγενείς και γείτονες για να γιορτάσουν όλοι μαζί την αλλαγή του  καινούριου χρόνου. Με αγωνία τα μικρότερα παιδιά σ’ αυτά τα σπίτια θα περιμένουν τον Άγιο Βασίλη να τους γεμίσει το δέντρο ή τις κάλτσες δίπλα στο τζάκι με πολλά δώρα και παιχνίδια. 
  Αυτή είναι η πρώτη όψη των χριστουγέννων. 

  Η άλλη όψη είναι μια σκληρή πραγματικότητα. 
   Εδώ ανήκουν οι άνθρωποι που ζουν μια πολύ σκληρή ζωή. Όλο το χειμώνα αναγκάζονται να βρίσκονται στους δρόμους και στα φανάρια και περιμένουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλουν λίγα ευρώ.  
   Αντιμετωπίζουν καθημερινά μια ζωή με πολλές δυσκολίες και στερήσεις, οι ίδιοι αλλά και  τα παιδιά τους και  κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν. 
    Αυτά τα παιδιά αναγκάζονται ίσως να είναι έξω όλο το χειμώνα, μέσα στο κρύο, με σκισμένα ρούχα και παπούτσια προσπαθώντας να κερδίσουν ένα κομματάκι ψωμί, πουλώντας χαρτομάντηλα σε φανάρια, καθαρίζοντας τα παμπρίζ των αυτοκινήτων, παλεύοντας να βοηθήσουν τους δικούς τους…
     
 ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
     
   Η πολιτεία και η κοινωνία οφείλει να σταθεί δίπλα τους στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να αντλήσουν ελπίδα. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε σ΄αυτό συμμετέχοντας σε εράνους Αγάπης της Εκκλησίας ή των σχολείων.