Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

          ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
                                        από το Στέλιο Μεθενίτη, Β2
             Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.
          Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί και με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το Νησί των πυροτεχνημάτων. 
                                                                "ΈΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ"
             Πρόκειται για ταινία κινούμενων σχεδίων του Ευγενίου Τριβιζά. Περιβαλλοντικό το μήνυμά της ταινίας, με πρωταγωνιστές ένα μοναχικό παιδί και ένα παραμελημένο δέντρο.
Η μουσική του έργου είναι δημιούργημα του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ερμηνευτές των τραγουδιών της ταινίας ο Μπάμπης Τσέρτος και η Φωτεινή Δάρρα. Στο ρόλο του αγοριού η Δανάη Σκιάδη, του δέντρου ο Διονύσης Σαββόπουλος και της Ρωσίδας πριγκίπισσας η Μαρία Ναυπλιώτου. 
Συμμετέχουν ακόμη οι: Θοδωρής Αθερίδης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Τζαμαργιάς και ο Παύλος Χαϊκάλης.