Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΖΑΡΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2013

                                                                                            ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013
   

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2013/14 

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ/ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ)

ΕΝΑ.... ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ!
Στολίδια από αλατοζύμη στολισμένα με κορδέλες- κάθε ένα μοναδικό και διαφορετικό!

    Ένα διαφορετικό Παζάρι δημιούργησαν φέτος οι μαθητές μας στο Αναξαγόρειο Γυμνάσιο
 Ν. Λαμψάκου! Κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα δέντρα από παλιά περιοδικά, στολίδια από αλατοζύμες, χιονονιφάδες πλεκτές, σκαντζοχοιράκια και στεφάνια από τα κυπαρισσόμηλα και τα κουκουνάρια των δέντρων της αυλής μας.




  Στόχος ήταν να φτιαχτούν όλα από φυσικά υλικά και να μην "πληρωθούν" πρώτες ύλες. Τα παιδιά ζωγράφισαν με τη βοήθεια της Ε. Σιούτογλου, καθηγήτριας εικαστικών του Γυμνασίου μας, και δημιούργησαν υπέροχα  σουπλά και pat για κάθε χρήση. Όλοι οι μαθητές επίσης προσέφεραν τις ζωγραφιές τους για να διακοσμηθεί ο χώρος του χριστουγεννιάτικου παζαριού.

Με τη βοήθεια και τις ιδέες της κας Τζανέτου δημιούργησαν  στο εικαστικό Εργαστήρι κούκλες από άχυρα. Γνώρισαν έτσι τον τρόπο δημιουργίας αυτοσχέδιων  παιχνιδιών από εποχές πολύ παλιότερες, όταν η φαντασία, η καλή διάθεση και τα περισσεύματα από τα υφάσματα της μαμά δημιουργούσαν ανέξοδα μοναδικές  και αναντικατάστατες κούκλες

  Στο παζάρι συμμετείχαν και οι μαθητές του προγράμματος της Βιβλιοθήκης-Εφημερίδας  του σχολείου που έφτιαξαν γλυκιές δημιουργίες και τις συσκεύασαν με μοναδικό πρωτότυπο τρόπο. Δημιούργησαν πλεκτά πουγκιά για συσκευασία των μικρών γλυκών με τη βοήθεια της κας Μ Χρυσάγη, ζωγράφισαν πήλινα κεσεδάκια από γιαούρτι και τα λούστραραν και διακόσμησαν κουτιά συσκευασίας με περισσεύματα από κορδέλες, κανέλες και κομμάτια αποξηραμένου πορτοκαλιού. 


Σπιτάκια από μπισκότα και καραμέλες φτιαγμένα μοναδικά από τα παιδιά!!
 Όμως η δημιουργικότητα της ομάδας δε σταμάτησε στα τραπέζια του Παζαριού! Μαθητές του Προγράμματος πρόσφεραν  στους συμμαθητές τους μπισκότα που διακοσμούσαν μπροστά τους με χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζαχαρόπαστα.  
  
  Τουλάχιστον 30 τυχεροί μαθητές "παρήγγειλαν" τη διακόσμηση που ήθελαν και απόλαυσαν το μπισκότο με τη χριστουγεννιάτικη εικόνα της αρεσκείας τους
Οι ζωγράφοι των... μπισκότων!!
Τα παιδιά δημιουργούν στολίδια για τα μπισκότα


Ενσωματωμένη εικόνα 2
Οι γλυκές δημιουργίες των παιδιών

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ενσωματωμένη εικόνα 1

     Και όσο οι μαθητές δημιουργούσαν τα μπισκότα τους μια μικρή ομάδα παιδιών συμμετείχε με το δικό της τρόπο στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Με τη βοήθεια της κας Μπαράκου ετοίμασαν λουκουμάδες που πρόσφεραν στους γονείς που επισκέφτηκαν τα τραπέζια της μαθητικής έκθεσης. Μυρωδιές από το ζυμάρι που τηγανιζόταν και η λευκή πασπαλισμένη ζάχαρη έκαναν την ατμόσφαιρα άκρως εορταστική!
Κουτάλες, κατσαρόλες , λουκουμαδιέρες και πολύ όρεξη!!

Οι Σεφ του.... λουκουμά!!
Πανέτοιμοι για όλα !!! Κάποιοι μαθητές απ' τους 50 που συμμετείχαν