Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

                                                   ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ…
                                                                                                                   

                                                                                           από τις μαθήτριες του Γ1΄
                                                                                        Βασιλική και Χριστίνα Ζαχαριά 

  

  
  Πάντα σαν προορισμό μιας εκδρομής έχουμε στο μυαλό μας ένα μακρινό μέρος, με αποτέλεσμα να ευχαριστηθούμε και να χαλαρώσουμε ή ακόμα και να εκπαιδευτούμε(π.χ. μουσεία).
   
    


   Ποτέ δεν είχε σκεφτεί κανείς να επισκεφτούμε ένα μέρος της πόλης μας, της δικής μας περιοχής όπου θα μπορούσαμε να περάσουμε καλά, να διδαχτούμε και πάνω από όλα να συνειδητοποιήσουμε πως <<θησαυροί >> δεν υπάρχουν μόνο στις μεγάλες πόλεις όπως για παράδειγμα στην Αθήνα, αλλά και σε περιοχές που απέχουν μόλις 10 λεπτά από το σπίτι μας.

Ίσως αυτά τα μέρη αξίζουν πολύ περισσότερο…μία τέτοια εκδρομή λοιπόν, διοργάνωσε η πολιτιστική μας ομάδα στην 

   "Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας" 
                                   και στο 
"Εικαστικό Εργαστήρι Χαλκίδας".
   
    Εκεί λοιπόν, επαληθεύτηκε το γεγονός πως σε μια εποχή όπως η σημερινή, μια τέτοια επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει -ανέξοδα- την καλύτερη διασκέδαση. Αρχικά, μη γνωρίζοντας τον ρόλο της βιβλιοθήκης πληροφορηθήκαμε από την υπεύθυνη κα  Ελευθερία Γιαννέλου-Κατσίκα σχετικά με την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας της ενώ είχαμε την ευκαιρία να πιάσουμε στα χέρια μας βιβλία μοναδικά που σώζονται από το 1500 και για τα οποία ακολουθείται διαδικασία αποκατάστασης από τις υπεύθυνες βιβλιοθηκονόμους.  Πολλοί από εμάς πηγαίναμε για πρώτη φορά στο χώρο και μας δόθηκε η ευκαιρία να γραφτούμε μέλη και να δανειστούμε βιβλία .

Πολύτιμα και μοναδικά, πολύ παλιά βιβλία στα χέρια της κας Κατσικα     Όσον αφορά το εικαστικό εργαστήρι, ξεδιπλώθηκαν πολλά... ταλέντα!!! μέσα από την προσπάθεια αποτύπωσης ενός έργου του καλλιτέχνη – ζωγράφου από την Χαλκίδα Δημήτριου Μυταρά. Ωστόσο, καταφέραμε να "γνωρίσουμε" τον κ. Μυταρά μέσα από την παρουσίαση των έργων του από δύο ζωγράφους του Εργαστηρίου, τον κο Κώστα Μίχαλο και την κα Μαρία Χρυσού. 


 Ο κος Μίχαλος παρουσιάζει έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Τέχνης
Θαυμασμός αλλά και απορίες από τους μαθητές για όσα τους παρουσιάζονται


Τεράστιο και πολύ εκφραστικό, δεν κουράστηκαν να το φωτογραφίζουν!!
Τα παιδιά δημιουργούν υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Χρυσού   
   Εσείς θα επιθυμούσατε μία βόλτα στην πόλη σας παρόμοια με την δική μας; Εμείς πάντως σας την προτείνουμε ανεπιφύλαχτα...