Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2013/14

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΛΙΟ

                                                         κείμενο Βενετία Πρένγκα, Β4
Αυτό το υπέροχο ταξίδι ξεκίνησε στις 04/05 από την πόλη  της Νέας Λαμψάκου. Διήρκεσε 3 μέρες..ήταν όμως αρκετές ώστε να πάρουμε μια γεύση από τον πανέμορφο Βόλο και τα γραφικά χωριά του Πηλίου.  1η ΜΕΡΑ


     Πρώτος σταθμός μας ήταν το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Εκεί παρακολουθήσαμε ένα τρισδιάστατο βίντεο για τη μάχη των Θερμοπυλών που μας ενθουσίασε! Μετά επισκεφτήκαμε την αίθουσα με τα tamplets και οι ξεναγοί μας έδειξαν πως να τα χρησιμοποιήσουμε για  τη συλλογή πληροφοριών.
     Ο Λεωνίδας και ο χώρος που έπεσαν οι τελευταίοι Λακεδαιμόνιοι με το επίγραμμα του Σιμωνίδη ήταν τα επόμενα που είδαμε.     Το ταξίδι μας συνεχίστηκε προς το καταπράσινο Πήλιο. Το μεσημέρι επισκεφτήκαμε τις Μηλιές και την καταπληκτική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία του χωριού.  

  Εκεί μας ενημέρωσαν για τον ιδιαίτερο τρόπο κτισίματος του ναού που λόγω των 48 πυθαριών που ενσωματώθηκαν στην οροφή του και των πηγαδιών που κατασκευάστηκαν κάτω από το δάπεδο του διαθέτει μοναδική  ηχητική! 


Το παρακάτω βίντεο είναι πολύ κατατοπιστικό για όσα είδαμε


Κάποιες από τις στιγμές μας στις Μηλιές...(φωτο από τις μαθήτριες Στεφανία Καλαϊτζόγλου, Ειρήνη Ρίζου, Βενετία Πρένγκα, Βίβιαν Τσόκου, Μαρία Κανδύλη, Δαϊναβά Ωραιάνθη και τον μαθητή Πάρη Σπυράκη)


Η εκκλησία των Ταξιαρχών που εξωτερικά θυμίζει Πηλιορείτικο σπίτι!
Επίσκεψη στο τραινάκι του Πηλίου υπό βροχή. Το τοπίο μοναδικό!!


Από τις Μηλιές ο Μουτζούρης πηγαίνει στα Άνω Λεχώνια ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή.Οι ώρες πολλές και η όρεξη μεγάλη. Σε αναμονή του φαγητού ας βγάλουμε και καμιά πεινασμένη φωτό!!

Ο καιρός την πρώτη μέρα στο Βουνό ήταν βροχερός . Η  ανοιξιάτικη φύση όμως μας παρέσυρε σε μια μεγάλη βόλτα στα σοκάκια των Μηλιών. Η ομορφιά του τοπίου αποτυπώθηκε στις φωτογραφίες μας


   Το απόγευμα αρκετά κουρασμένοι φύγαμε από το βουνό των Κενταύρων για το ξενοδοχείο στο Βόλο. 
  Ξεκούραση και προετοιμασίες για βραδινή έξοδο στην παραλία. Και το ταξίδι συνεχίζεται....

(η 2η μέρα στην επόμενη ανάρτηση)

ΜΑΪΟΣ 2014 / ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ on PhotoPeach