Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

                                     ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ

3η Μέρα
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Η 3η ημέρα της εκδρομής μας ήταν και η πιο ενδιαφέρουσα. Η ομάδα μας θα επισκεπτόταν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την Αρχιτεκτονική σχολή όπου θα μας υποδεχόταν και θα μας ξεναγούσε στους χώρους της ο καθηγητής της και Αρχιτέκτονας κος Κώστας Αδαμάκης.
Η είσοδος του Πανεπιστημίου
   Το ενδιαφέρον μας από την πρώτη στιγμή ήταν μεγάλο, αφού δεν είχαμε ξαναμπεί σε ανάλογο Ανώτατο Ίδρυμα-τουλάχιστον οι περισσότεροι από μας. 
   Το κτήριο της αρχιτεκτονικής όπως και τα υπόλοιπα κτήρια του Πανεπιστημίου ήταν παλιά βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες που επισκευάστηκαν και αναβαθμίστηκαν για να γίνουν χρηστικά, όπως άλλωστε και πολλά κτήρια της πόλης του Βόλου. Γι αυτή τη διαδικασία αναβάθμισης και επαναχρησιμοποίησης των κτηρίων, μας μίλησε σε διάλεξή του ο κος Αδαμάκης που μας είπε πως είχε έρθει και στην πόλη μας και ήξερε πως τέτοια κτήρια έχουμε πολλά και στη Χαλκίδα, τα οποία πρέπει να φροντίσουμε να αποκατασταθούν και να γίνουν κέντρα πολιτισμού και γνώσης για να ομορφύνουν έτσι την πόλη μας.  
Τα σχεδιαστήρια των Αρχιτεκτόνων

Στο αμφιθέατρο της σχολής οι μαθητές της Ομάδας με τον κο Αδαμάκη
Η αναμνηστική φωτο στο "δρόμο" όπως ονομάζουν οι Αρχιτέκτονες τον κεντρικό διάδρομο της σχολής τους (ψηλά διακρίνονται εικαστικές δημιουργίες των φοιτητών)


ΚΤΉΡΙΟ ΣΠΙΡΕΡ


  Επόμενη στάση μας το  κτήριο Σπίρερ -παλιά καπναποθήκη-στο οποίο στεγάζονται σήμερα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, περιλαμβάνει αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα δανειστική βιβλιοθήκη

 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Η μέρα συνεχίστηκε με το παιχνίδι στην πόλη όπου στην προσπάθεια μας να βρούμε απάντηση στις ερωτήσεις που μας είχαν από την πρώτη μέρα δοθεί επισκεφτήκαμε το δημαρχείο και είδαμε έργα του γνωστού χαράκτη Τάσσου, παρατηρήσαμε κτήρια σημαντικά στο κέντρο του Βόλου και ρωτήσαμε τους κατοίκους για την Ιστορία τους.
 Ρωτώντας...μαθαίνεις για την πόλη! (από τον παιχνίδι στους δρόμους του Βόλου)