Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

                                             ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

"ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ"       
  Η πρώτη δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. 
  
  Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο σε όλα τα σχολεία της χώρας με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Ένα μικρό αφιέρωμα στη διαφορετικότητα είναι και ο επόμενο άρθρο που αποτελεί και την έναρξη για τη φετινή χρονιά της μαθητικής μας εφημερίδας. 

   1)  Το βίντεο αυτό αφορά την ισότητα όλων των ανθρώπων μεταξύ τους. ''Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι μας ΙΣΟΙ.'' Επίσης παρουσιάζονται οι όροι των διακρίσεων, μισαλοδοξίας, ομοφοβίας, ξενοφοβίας,προκαταλήψεων, στερεότυπων κλπ.

 2) Ο Dick Hoyt είναι μάλλον άγνωστος στο ευρύ κοινό. Αγνωστος σε όσους γνωρίζουν τους λαμπερούς σταρ της τηλεόρασης, άγνωστος στους ίδιους τους διάσημους, άγνωστος στους πολιτικούς. Τον ξέρει όμως αυτός που πρέπει, ο γιος του. Και αυτό του αρκεί. Η απίστευτη ιστορία των Hoyt θα μπορούσε να είναι η περιγραφή του χρονικού της θέλησης. Θα μπορούσε να είναι ο ορισμός της αγάπης και της αφοσίωσης ενός γονιού στο παιδί του. 

 Ο γιός του, ο Ρικ, γεννήθηκε με τον ομφάλιο λώρο δεμένο στο λαιμό του. Γεννήθηκε σχεδόν σε κατάσταση πνιγμού και η για καιρό έλλειψη οξυγόνου του δημιούργησε μόνιμα προβλήματα. Οι γιατροί πρότειναν στην οικογένεια να βάλει το παιδί σε ένα ίδρυμα (μιλάμε για 46 χρόνια πριν, μη σας κάνει εντύπωση, ήταν αλλιώς τα πράγματα και στην ιατρική αλλά και στην κοινωνία). Οι συγγενείς προέτρεπαν τους γονείς να ακούσουν τους γιατρούς. Ο πατέρας δεν τους άκουσε. Είχε άλλα σχέδια. Κοίταξε στα μάτια το παιδί του και αποφάσισε. Από τότε, 46 χρόνια τώρα, τρέχει κάθε πρωί μαζί με το παιδί του στους δρόμους της αγάπης. Εχουν ταξιδέψει μαζί όλο τον κόσμο, έχουν τρέξει σε όλους τους μαραθώνιους

3) Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014/15
ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ