Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΗ: ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

                                                                           ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2014
 ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
                                      από το μαθητή του Β1 Βαγγέλη Καρρά

  Ήδη περισσότερα από 210 σχολεία, 2.000 μαθητές/μαθήτριες και 250 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα συμμετέχουν σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα ρομποτικής, που αφορά την κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος ROV (Remotely Operated Vehicle).  Είναι πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής βασισμένο στο πρόγραμμα SeaPerch.Το SeaPerch είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ρομποτικής, μέσω του οποίου εκπαιδεύονται οι καθηγητές -οι οποίοι με τη σειρά τους εκπαιδεύουν τους μαθητές τους- στην κατασκευή ενός υποβρύχιου ROV(RemotelyOperated Vehicle -τηλεκατευθυνόμενου οχήματος). 


   Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε στο ΜΙΤ Sea Grant (MITSG) το 2003, έχει στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους.Πέρα από το ΜΙΤ, το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε πολλά σχολεία των ΗΠΑ, καταφέρνοντας μέχρι σήμερα, με τη βοήθεια καθηγητών και δασκάλων, να εκπαιδεύσει πάνω από 100.000 μαθητές. 

  Ταυτόχρονα διαδόθηκε και σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και η Γαλλία, και μέσα από τη συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου με το MITSG, έφτασε στην Ελλάδα με τη μορφή του Hydrobot.!!