Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Ο Τάφος της Αμφίπολης σε 3εφαρμογή!

   Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και δεδομένου του ενδιαφέροντος του κόσμου, να μάθει τι κρύβει ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη, ο καθένας μπορεί να «μπει» στον τάφο και να περιηγηθεί, βλέποντας τρισδιάστατα αυτό που βλέπουν και οι αρχαιολόγοι.
  
  Το amfipoli-news.com δημιούργησε μία 3D περιήγηση στο μνημείο, όπου ο διαδικτυακός επισκέπτης μπορεί να δει τα πάντα από το εξωτερικό του επιβλητικού μνημείου, τον λέοντα και τις σφίγγες, μέχρι τον θάλαμο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο ταφικό θάλαμο. 

  Η τρισδιαστατη αναπαράσταση βασίζεται σε επίσημες διαστάσεις και αναλογίες που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και προέρχονται από τα επίσημα Δελτία Τύπου που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες σχετικά με τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης. 

   H 3D αναπαράσταση σε μορφή online τρισδιάστατου παιχνιδιού θα ανανεώνεται κάθε φορά που υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με το ταφικό μνημείο.


  ΓΙΑ 3d ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: