Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
                                                            
                                                                από τη μαθήτρια του Γ1 Μαρία Βυθούλκα

    
       Η τραγουδίστρια με την υπέροχη και ταυτόχρονα ξεχωριστή φώνη                      
  
  "Εν λευκώ", "Το μέτρημα", "Σ’έχω βρει και σε χάνω"…είναι μόνο λίγες απ’τις επιτυχίες αυτής της τραγουδίστριας με την σαγηνευτική φωνή. Το όνομα αυτής…Νατάσσα Μποφίλιου. Οι μουσικές της επιλογές καθορίζονται πάντοτε από την συναισθηματική της ροπή  προς τα τραγούδια με ανεπτυγμένο το συγκινησιακό κώδικα.  Δεν είναι όμως  μόνο η φωνή της αλλά  κι αυτή η απίστευτη ενέργειά της πάνω στη σκηνή, που κάνει όποιον βρίσκεται εκεί να ανατριχιάζει.
  

Η Νατάσσα γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1983 στην Αθήνα όπου κι έζησε τα παιδικά της χρόνια.  Σπούδασε πολιτική ανάλυση στη Νομική σχολή των Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων από το Ελληνικό Ωδείο.
  Η καλλιτεχνική της πορεία στο τραγούδι ξεκίνησε με την συμμετοχή της στις εμφανίσεις του Χρόνη Αηδονίδη. Το 2004, πήρε μέρος στη Δεύτερη Ακρόαση της δισκογραφικής εταιρίας "Μικρή Άρκτος", διευθυντής της οποίας είναι ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος. Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει ερμηνεύοντας δύο τραγούδια στο άλμπουμ "Δεύτερη Ακρόαση της Μικρής Άρκτου", το οποίο με τα 17 τραγούδια που περιείχε συνέστησε στο κοινό νέους καλλιτέχνες.Συμμετείχε επίσης το 2006 στον δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη με τίτλο <<Πεθαίνοντας στην Αθήνα>>  ο οποίος περιείχε τραγούδια δικής της μουσικής. 
   Το 2007, κυκλοφόρησε το CD-single <<Εν λευκώ>>, σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη. Μέσα στο 2007 το Δίφωνο κυκλοφόρησε μια συλλογή με τον τίτλο "Η Γενιά του 2010", φιλοξενώντας τραγούδια της Νατάσσας Μποφίλιου, της Ελεονώρας Ζουγανέλη και του Γιάννη Χαρούλη.Τα τραγούδια της Νατάσσας που συμπεριλήφθηκαν ήταν από τις «Εκατό μικρές ανασες», το ντουέτο της με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, με τίτλο ««Ποιος ξέρει» και το «Στο΄πα και στο ξαναλέω». Το πρώτο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο και το Θέμη Καραμουρατίδη κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2008, τίτλος του "Μέχρι το τέλος", ένα άλμπουμ που κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς και θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας.


  Ακολουθεί μια επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα που συνεχίστηκε και το 2010, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν στο Σταυρό του Νότου και στα Orient και GaiA Live στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησαν τα «Εισιτήρια Διπλά», για άλλη μια φορά σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη από τη Lyra.

   Μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στο Μετρό,τον Απρίλιο του 2010, η Νατάσσα ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία,κάνοντας πρώτα μια μεγάλη συναυλία στο Γκάζι για να αποχαιρετήσει το Αθηναϊκό κοινό της, συγκεντρώνοντας σχεδόν 4.000 θεατές. Μέσα στο 2010, συμμετέχει επίσης σε τρεις δίσκους. Ο Οκτώβρης τη βρίσκει στο θέατρο Κάππα,στην μουσική παράσταση «Έχω ένα σχέδιο»,του Θέμη Καραμουρατίδη , ενώ λίγο αργότερα στο πλευρό του Παύλου Συνοδινού, στον Πυρήνα. Παρόλα αυτά,συνέχισε τις χειμερινές της συναυλίες. Το 2013, συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στο χώρο της μουσικής και τα γιόρτασε με μια παράσταση στο Kyklos Live Stage, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο της καλλιτεχνικής της καριέρας. Το Μάρτιο έδωσε την πρώτη της συναυλία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και το Dingwalls. Το καλοκαίρι του 2013, παράλληλα με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετείχε μαζί με πλήθος άλλων καλλιτεχνών (Δρογώσης, Φάμελλος, Δεληβοριάς, Μαραβέγιας κ.α.), στην κολεκτίβα αλληλεγγύης "Αγάπη ρε+", με σκοπό να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη.

 Στις αρχές Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε από την Feelgood Records, το EP "Άνω Τελεία", σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσικές του Στάμου Σέμση. Η μουσική παράσταση "Πάμε ξανά", παρουσιάστηκε στο Passport στον Πειραιά, για να εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο συναυλιών και εμφανίσεων, που συνεχίστηκε την άνοιξη του 2014 στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου και κορυφώθηκε με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Το Μάιο του ίδιου έτους έδωσε δύο ακόμα συναυλίες στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στη Γερμανία (Βερολίνο και Ντίσελντορφ).

 ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ:ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΑΠ’ΤΙΣ ΠΙΟ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΤΕΡΕΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


 (ΠΗΓΕΣ)  http://el.wikipedia.org ΚΑΙ http://www.patrasevents.gr