Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

AΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ

    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ / ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
                          
                       ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ


Είσοδος των γυναικών απ' τον τρύγο τραγουδώντας
γράφει η μαθήτρια Ειρήνη Ρίζου





Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 

και ώρα 7μ.μ,πραγματοποιήθηκε 

στο "Kτήμα  Άμπελις", στο 

Μύτικα η Αποκριάτικη 

Εκδήλωση του Αναξαγόρειου 

Γυμνασίου Νέας Λαμψάκου. 





   Το  φετινό θέμα της εκδήλωσής μας ήταν "Απόκριες στο Ληλάντιο παρέα με τον Διόνυσο ".  



Η γιορτή μας διοργανώθηκε  από την Πολιτιστική Ομάδα του σχολείου μας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Μπαράκου Κλεοπάτρα, Τζανέτου Διαλεχτή, Δάφνη Κουμούλη και Τζανάκου Ευαγγελία.
Μετά τον Τρύγο, το κέφι στον αμπελώνα του Ληλάντιου αρχίζει....
     Οι μαθητές αναπαράστησαν το γλέντι μετά τον τρύγο και τραγούδησαν για το αμπέλι, αφού μια ομάδα μαθητών  παρουσίασε αρχικά παραδοσιακούς χορούς με θέμα το αμπέλι και τον τρύγο. 


Ξέφρενος χορός  από τις νύμφες που συνόδευαν το Θεό  Διόνυσο


  Από τη γιορτή μας φυσικά δεν έλειπε και.... ο Διόνυσος που μας εντυπωσίασε με τους συνοδούς σάτυρούς του, που η παρουσία τους ήταν αισθητή σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής,  ενώ μας ξεσήκωσαν όταν χόρεψαν ένα απίθανο break dance

Το θεό συνόδευαν και δεν.... άφηναν απ τα μάτια τους οι Νύμφες, μια ομάδα κοριτσιών,  που οι ίδιες χορογράφησαν και χόρεψαν απίθανα και εντυπωσιακά μπροστά στο κοινό.


Ο Διόνυσος ...σε μεγάλα κέφια!!
   Επιπλέον, τοπικοί σύλλογοι μας βοήθησαν στην ολοκλήρωση της γιορτής μας. Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Νικολάου συμμετείχε με το παιδικό τμήμα του, χορεύοντας χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας " τ’Αλωνάκι" χόρεψε χορούς από την Ήπειρο ,τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας μας. 




      Με τη μουσική τους μας διασκέδασαν και το μουσικό τμήμα του  Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέας Λαμψάκου  "Αναξαγόρας" καθώς και το μουσικό τμήμα του "Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Παιδείας", οι οποίοι με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Θωμά Παναγόπουλου  έπαιξαν κυρίως ρεμπέτικα και μεταγενέστερα τραγούδια, αφού πάντα μετά από το καλό κρασί ακολουθεί.... τραγούδι και χορός.



Χαμός για...λουκουμά με σοκολάτα!!
                    











   Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ότι, τον κέντρο ήταν διακοσμημένο από διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες, επί του θέματος, φτιαγμένες από μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επιπροσθέτως στην είσοδο του χώρου υπήρχαν εκτεθειμένα διάφορα τοπικά προϊόντα,  με θέμα το Ληλάντιο  πεδίο, τα οποία ήταν φτιαγμένα από τους μαθητές μας. 

Η τριμελής επιτροπή του Διαγωνισμού
Τέλος πρέπει να  αναφερθούμε στην παρουσία ενός σπουδαίου σεφ του  Κου Δ. Περιπάνου  ο οποίος  βαθμολόγησε τα πιάτα που είχαν ετοιμάσει μαθητές μας για τον διαγωνισμό μαγειρικής με θέμα "Μαγειρεύω με προϊόντα από τον τόπο μου". Νικήτρια από την τριμελή επιτροπή αναδείχτηκε η μαθήτρια του Β1 Ωρεάνθη Δαϊναβά με ένα παραδοσιακό πιάτο. Στη συνέχεια ακολούθησε party όπου όλοι, μαθητές, γονείς και καθηγητές χόρεψαν με αποκριάτικους σκοπούς.

Οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τις ποδιές τους  και τους τίτλους συμμετοχής!