Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΔΡΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ/ΕΜΔ

Εβδομάδα Μαθητικής Δημιουργίας / Βιβλιοδράση!
                                                                
                                                                                   από τη Βενετία Πρένγκα, μαθήτρια του Γ4

  Η πολιτιστική εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε κάθε μαθητική ομάδα που ασχολήθηκε με κάποιο από τα καινοτόμα σχολικά προγράμματα από όλα τα σχολεία της Εύβοιας. Φέτος, το δικό μας Γυμνάσιο με την ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας έχει αναλάβει μέρος της ευθύνης για την οργάνωση της εβδομάδας μαθητικής δημιουργίας. Τα παιδιά της πολιτιστικής μας ομάδας μαζί με τις καθηγήτριες τους είχαν ραντεβού δύο φορές την εβδομάδα εκτός ώρας σχολείου να συζητήσουν και να οργανώσουν αυτήν την εβδομάδα για σας.

    Το σχολείο μας  ήταν κάθε μέρα εν δράση, είτε με την θεατρική του ομάδα, είτε με τους χορευτές του, ή ακόμα και ως κοινό παρακολουθώντας τα παιδιά της χορωδίας. Βέβαια, η Ομάδα της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας  έδωσε το παρών και την Πέμπτη 23/04 στην Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου στη δράση που οργανώθηκε έξω από το Κόκκινο Σπίτι. Στη δράση πήραν μέρος  και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

"Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα.... βιβλία" Διαδραστικό παιχνίδι
 
   Εγώ, η Μάρω και η Ιωάννα παρουσιάσαμε την Πέμπτη παιχνίδια σχετικά με το βιβλίο και τις χρήσεις του που είχαμε προετοιμάσει στη διάρκεια των διακοπών με την κα Γιαννέλου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας. Με αυτόν τον τρόπο θέλαμε να προσελκύσουμε τους έφηβους να αγαπήσουν το βιβλίο...με μέτρο! 

   Το πρώτο παιχνίδι είχε σκοπό να βάλουμε τα παιδιά να σκεφτούν πιθανές αλλά και χιουμοριστικές  απαντήσεις σχετικά με το βιβλίο. Διασκεδάσαμε και γελάσαμε με τα πειράγματα και τις αστείες απαντήσεις των μαθητών.
Αστείες αλλά και έξυπνες απαντήσεις, από τους μαθητές-κοινό
"το ξωτικό των βιβλίων μοιράζει ...υλικό για απάντηση"
   Έπειτα η κα Ελευθερία Γιαννέλου μας φύλαγε ως έκπληξη ένα παιχνίδι που έμοιαζε με τις μουσικές καρέκλες αλλά χωρίς ...τις καρέκλες!! Όποιος έχανε θα έπρεπε να σκεφτεί και να μας πει μια πρόταση δικιά του ή 'κλεμμένη' από κάποιο βιβλίο..που τελευταία έπεσε στα χέρια του.


 Μαθητές του 6ου ΓΥμνασίου με την καθηγήτριά τους Χαρά Νίκα στην Κινητή Μονάδα 


   Να μην ξεχάσω  να σας αναφέρω την Κινητή Βιβλιοθήκη η οποία βρισκόταν στο χώρο της δράσης για 2 περίπου ώρες, μετά την ευγενική παραχώρησή της από τον Πρόεδρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας κο Νικολακάκη. Οι μαθητές που βρέθηκαν στη "δράση του βιβλίου" μπορούσαν έτσι να δανειστούν βιβλία της προτίμησης τους από τη συλλογή βιβλίων που διέθετε.


  Δυστυχώς η μικρή προσέλευση μαθητών λόγω της γιορτής του Αγίου Γεωργίου αλλά και του κρύου που επικρατούσε δε μας άφησε να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας για ανταλλαγή βιβλίων και bookcrossing.....
Ένα Βιβλιοαυτοκίνητο γεμάτο χαμόγελα!!  
Οι υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης επί τω έργω....
   Το απόγευμα αυτό για μένα και -πιστεύω- για όσους συμμετείχαν στη δράση πέρασε ευχάριστα και διασκεδαστικά! Και μια συμβουλή...

.......ένα βιβλίο ανοίγει το μυαλό, μπορεί να γίνει αιτία επικοινωνίας με ανθρώπους αλλά είναι και αυτό που θα σε κάνει να ονειρευτείς χωρίς όρια!!