Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ... ΤΟΠΙΚΟ!
                                                        από τη μαθήτρια του Γ3 Αιμιλία Ντέμη

   Στην πόλη της Χαλκίδας από τις 20 έως και τις 28 Απριλίου 2015 διοργανώθηκε ‘’Εβδομάδα Μαθητικής Δημιουργίας’’. Στα πλαίσια της,  το απόγευμα της  Παρασκευής 24 Απριλίου, ημέρα που ήταν αφιερωμένη στα Τοπικά Προϊόντα, διοργανώθηκε εκδήλωση στο χώρο έξω από το Κόκκινο Σπίτι από μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, αλλά και της  ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας. 


  Οι μαθητές σχολείων που συμμετείχαν σε προγράμματα με θέμα τα τοπικά προϊόντα συνέπραξαν με στόχο να παρουσιάσουν μέρος της δράσης τους, εκθέτοντας και προσφέροντας στον κόσμο που επισκεπτόταν την Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας γλυκά κουταλιού, ελιές, μπάρες δημητριακών, αλμυρά μπισκότα και ποικίλα κεράσματα, όλα φτιαγμένα με τρόπο παραδοσιακό!




Η προετοιμασία των τραπεζιών έξω από το Κόκκινο Σπίτι
Τα τραπέζια γεμάτα με γλυκά κεράσματα, γλυκά κοταλιού, ελιές, γιαούρτι, ελιόψωμο, τυρόψωμο, 












    

 Στην  εκδήλωση συμμετείχαν 
και συνεργάστηκαν οι μαθητές των Γυμνασίων:

-Γυμνάσιο Δροσιάς

-2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
(για άρθρο &  φωτο πατήστε εδώ)
-Αναξαγόρειο Γυμνάσιο Ν. Λαμψάκου

Από τα Λύκεια συμμετείχε το: 

-Ειδικό ΕΠΑΛ



Γλυκά και αλμυρά κεράσματα από τους μαθητές σε όσους εκείνο το απόγευμα επισκέφτηκαν την Έκθεση 
                









  Τα όμορφα καλάθια που δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνασίου της Δροσιάς με την καθηγήτριά τους κα Μάλλιαρη γέμισαν τα τραπέζια με χρώματα και άρωμα ανοιξιάτικης εξοχής. Ήταν γεμάτα από συσκευασίες με βότανα και αρωματικά φυτά που προσφέρονταν από τους μαθητές στους επισκέπτες της έκθεσης, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για το περιεχόμενο τους, τη χρήση του, ένα φυλλάδιο με συνταγές αλλά και καλαίσθητους σελιδοδείκτες με πληροφορίες για το κάθε βότανο.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Δροσιάς εν δράσει!!


   Σημαντική ήταν η παρουσία και η συμβολή στην επιτυχία της δράσης των μαθητών του Ειδικού ΕΠΑΛ που στη διάρκεια της χρονιάς ασχολήθηκαν με ανάλογο αντικείμενο και πήραν μέρος στη  μοιράζοντας στον κόσμο γλυκά κουταλιού που έφτιαξαν με τη βοήθεια των καθηγητών τους. 


   Το δικό μας πρόγραμμα στο Αναξαγόρειο Γυμνάσιο αφορούσε για τη φετινή χρονιά τα τοπικά προϊόντα και κυρίως το Αμπέλι. Το ‘’Ληλάντιο Πεδίο’’ είναι ένας τόπος εύφορος που τα εδάφη του δίνουν ποικιλία και άριστης ποιότητας προϊόντα. Έτσι λοιπόν το εικαστικό εργαστήρι  του σχολείου μας  άνοιξε την βραδιά με μια έκθεση των προϊόντων αυτών, τα παιδιά της ομάδας της Βιβλιοθήκης και της Ηλεκτρονικής εφημερίδας παρουσίασαν μικρό θεατρικό δρώμενο και μοντέρνους χορούς, ενώ μαθητές του συλλόγου  ελληνικής και λαογραφικής παράδοσης "τ' Αλωνάκι" συμμετείχαν με χορούς από τη Νότια Εύβοια.


Οι μικροί συμμετέχοντες από το  Σύλλογο Αγίου Νικολάου

  Στη διοργάνωση της εκδήλωσης βοήθησε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου με την προσφορά παραδοσιακών χειροποίητων προϊόντων αλλά και με τη συμμετοχή του παιδικού χορευτικού τμήματος του συλλόγου στους χορούς που ακολούθησαν στο τέλος της βραδιάς. 



   

   Επίσης την μαθητική εκδήλωση τοπικών προϊόντων  τίμησε και ομόρφυνε  με την παρουσία του ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας που με τους χορούς του ξεσήκωσε τον κόσμο που παρακολουθούσε.

  
  Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Χαλκίδας.

   

   Τέτοιες εκδηλώσεις χρειάζονται και πρέπει να διοργανώνονται συνέχεια!






(Ευχαριστούμε την κα Χριστίνα Χαραλάμπους, πρόδρο του Εκπ/κου  Συλ/γου Αγ. Νικολάου  για την ευγενή παραχώρηση των βίντεο.)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Τ' ΑΛΩΝΑΚΙ": ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΑΘΗΤΈΣ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ



Posted by Christina Charalabous on Σάββατο, 25 Απριλίου 2015