Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

   
   Ημέρα Σχολικού           Αθλητισμού                      2015

  από τη μαθήτρια  του Β1 Δαγρέ Παναγιώτα

   
  Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου είναι και η μέρα όπου όλα τα σχολεία της χώρας μας  οργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια ημέρα γεμάτη δραστηριότητες για τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών. Καμία τάξη δεν κάνει μάθημα, αλλά οι μαθητές περνούν την ώρα τους δημιουργικά μαζί με τους καθηγητές του σχολείου. Το φετινό θέμα της Ημέρας αθλητισμού ήταν “  

«Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»


     Στο Γυμνάσιο Ν. Λαμψάκου, οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές περάσαμε τη μέρα μας στο προαύλιο του σχολείου ζωγραφίζοντας, παίζοντας και χορεύοντας!
                                                 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ

  
     Η μέρα αθλητισμού ξεκίνησε με προβολές ταινιών και διαφανειών σχετικών με το θέμα και ενημερωθήκαμε τόσο για τη γέννηση και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και για το τεράστιο ψυχικό σθένος των ανθρώπων που παλεύοντας με την αναπηρία παίρνουν μέρος στις παραολυμπιάδες και διακρίνονται.

   Ακολούθησε η επίσκεψη της Ολυμπιονίκη Ειρήνης Αϊδινλή, η οποία απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών, που ήταν κυρίως για την εμπειρία της από τους Ολυμπιακούς αγώνες στους οποίους η ελληνική ομάδα της ρυθμικής πήρε το αργυρό μετάλλιο. Ανάμεσα στις ερωτήσεις ήταν και το πώς επηρεάστηκε η διατροφή της κατά τη διάρκεια των αγώνων.

                                               ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


    
     Όμως δεν μείναμε μόνο σ' αυτά! Οι μαθητές του Εικαστικού Προγράμματος από τη δεύτερη ήδη ώρα είχαν μεταφέρει θρανία στην αυλή, και άπλωσαν επάνω τους χαρτιά, μπογιές, πινέλα, προσκαλώντας όσους ήθελαν να αποτυπώσουν στο χαρτί τις ιδέες τους για το θέμα της ημέρας. Μαθητές και καθηγητές μοιράστηκαν ζωγραφικές εμπειρίες και η απόδειξη ..... στις παρακάτω φωτό!





                                                                      ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ;

             Μα, γιορτή χωρίς χορό γίνεται; Φυσικά όχι, γι αυτό οι μαθήτριες της Γ' τάξης και μέλη της πολιτιστικής ομάδας όλων των τάξεων του γυμνασίου, παρουσίασαν το χορευτικό τους σε όλο το υπόλοιπο σχολείο. Το χορευτικό τους ακολούθησε η ομάδα της ζούμπα, η οποία αποτελούνταν από κορίτσια όλων των τάξεων και προσκάλεσε τους μαθητές να χορέψουν μαζί τους. 
break dance εν δράση!
     Και για να κλείσει το κομμάτι του χορού, η ομάδα του break dance, η οποία αποτελούνταν μόνο από αγόρια προσέφερε σε όσους τους παρακολούθησαν μια μοναδική εμπειρία, καθώς ο καθένας είχε τις δικές του, μοναδικές φυγούρες.

         Και επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει!! οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος της διατροφής (και όχι μόνο!!) με τη βοήθεια και άλλων μαθητών προετοίμασαν και έφεραν στο σχολείο πρόγευμα για όλους! Κεϊκάκια, τόστ, σοκαλατένια τρουφάκια, φρούτα με μέλι, μπάρες δημητριακών, όλα φτιαγμένα από τα παιδιά σύμφωνα με τους κανόνες της υγιεινής διατροφής.


   Μέσα στο πρόγραμμα της ημέρας ήταν και το τρέξιμο γύρω από το σχολείο, όμως  δυστυχώς δεν έφτασε ο χρόνος. Ίσως να μην ήταν το καλύτερο για τους καθηγητές, όμως ήταν ένα βάρος που έφυγε από τους μαθητές, οι οποίοι μόλις έμαθαν για την ακύρωση, ανακουφίστηκαν!

         
   Η μέρα δεν άφησε κανένα μαθητή ή μαθήτρια χωρίς κάποιο ενδιαφέρον. Άλλωστε, σε ποιον δεν αρέσει να χορεύει, να ζωγραφίζει ή να βλέπει μια Ολυμπιονίκη; Ε...εντάξει, το τρέξιμο δεν αρέσει σε όλους!