Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ! 

                                                                           από τις μαθήτριες Σιμιτζή Ιωάννα & Ράπτη Πένυ Β3

   Δεν πρέπει απλά να αγαπάμε τα ζώα, πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας  με πράξεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των δυο κοριτσιών του σχολείου μας από τη β τάξη  Σιμιτζή Ιωάννας και Ράπτη Πένυς και του συμμαθητή τους Αντώνη Μπακλαγιεμέζη.

   Οι τρεις μαθητές μάζεψαν χρήματα και εμβολίασαν δυο αδέσποτα κουταβάκια που κάποιοι ασυνείδητοι εγκατέλειψαν στο σχολείο και τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα στα παιδιά καθημερινά στον αύλειο χώρο. Μαθητές, καθηγητές αλλά και περίοικοι φροντίζουν για το καθημερινό φαγητό των κουταβιών που βρήκαν στέγη και αγάπη στο χώρο του γυμνασίου. Ο εμβολιασμός όμως ;

Έτσι αποφάσισαν με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας του σχολείου να μαζέψουν χρήματα και να επισκεφτούν την κτηνίατρο της περιοχής για να προχωρήσουν σε εμβολιασμό των κουταβιών, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από την επαφή τους με τα παιδιά


« Όταν πήγαμε στην κτηνίατρο είχε πολύ κόσμο, όμως προσπάθησαν να μας εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Τα σκυλάκια δε δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, άλλωστε έχουν συνηθίσει να βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο, αφού καθημερινά κινούνται ανάμεσα σε τόσα παιδιά»

«Το ένα από τα δυο θα χρειαστεί περισσότερη φροντίδα γιατί είναι λίγο άρρωστο και θα του χορηγηθεί αντιβίωση για να αντιμετωπιστεί μια ουρολοίμωξη που έχει. Εμείς θα ξαναμαζέψουμε χρήματα για να γίνει σωστά η θεραπεία του κουταβιού, δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Άλλωστε είναι μόνο λίγα λεπτά η επιβάρυνση για τον καθένα από μας...»

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμαθητές μας για τη βοήθεια που πρόσφεραν και μέσα σε λίγη ώρα είχαμε συγκεντρώσει το ποσό που χρειαζόταν για την επίσκεψη στον κτηνίατρο. Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τα ζώα και να καταγγέλλουμε όταν βλέπουμε περιπτώσεις κακοποίησής τους»