Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

                      ΕΚΔΗΛΩΣΗ 

   Εκδήλωση με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους έγινε στο Γυμνάσιο μας με ομιλήτρια  την κα Έλλη Στάμου, ψυχολόγο από το Χαμόγελο του Παιδιού. 

   
    Οι γονείς και οι μαθητές που παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που κρύβει η διαρκής και χωρίς κανόνες ενασχόληση των παιδιών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συζήτησαν για τους τρόπους πρόληψης και προστασίας από τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις


                                                


                                                Μια μαθήτρια γράφει...
                                                                                    
                                                                                         Καραβά Μαρίνα, Β1
    "Το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έχει εισβάλει στην ζωή του ανθρώπου. Βέβαια όπως είναι εύκολα αντιληπτό έχει επιφέρει και αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητά του.

     Τα θετικά της χρήσης διαδικτύου είναι ότι μέσα από αυτό, έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με φίλους μας που μπορεί να βρίσκονται μακριά ή ακόμη, μπορούμε να αποκτήσουμε καινούριους φίλους και να κάνουμε νέες γνωριμίες. 

   Επίσης, μας προσφέρει δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας, όπως βλέποντας ταινίες ή ακούγοντας μουσική. Εμπλουτίζει τις γνώσεις μας και διευρύνει τους πνευματικούς μας ορίζοντες. 
     
   Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι στο διαδίκτυο. Αρχικά, υπάρχει κίνδυνος εθισμού, εάν το άτομο ασχολείται πολλές ώρες με αυτό. Έτσι, αυτό οδηγεί στην απομόνωση. 
   
     Ακόμη, μπορεί να υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής μας ζωής, διότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα. 
   
   Επιπλέον, ενδέχεται ότι οι πληροφορίες που μας προσφέρονται στο διαδίκτυο να μην είναι αξιόπιστες και να μας παραπληροφορήσουν,Ο κάθε άνθρωπος είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει πώς να προστατεύεται στο διαδίκτυο,να είναι ενημερωμένος για τους κινδύνους του και πως μπορεί να τους αποφύγει.

  Ακόμη, θα ήταν ωφέλιμο εάν χρησιμοποιούταν με μέτρο, ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην υγεία και την κοινωνικότητά μας. 

      Τέλος, δεν θα ήταν καλό να θεοποιείται και να παραμελούνται   εξαιτίας του άλλες δραστηριότητες και κυρίως η ανθρώπινη επαφή.

         Αναμφίβολα, το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Όμως η χρήση του είναι πολύ σημαντικό μα γίνεται με προσοχή και μέτρο."