Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!


                                                  Ο 7λογος του υγιούς εφήβου
                                            από τις μαθήτριες του Α3 Δήμητρα & Μάρθα Τέντα
     Αποκτήστε κάποιες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο υγιείς και γεμάτοι ευεξία στην καθημερινή σας ζωή , γιατί πολλές φορές μικρά πράγματα μπορούν να αλλάξουν την ζωή και την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο. Να μερικά πράγματα που μπορείτε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε καθημερινά αλλά και κάποιες συνήθειες που μπορείτε να σταματήσετε ή να αρχίσετε με στόχο μια πιο υγιή και με λιγότερο άγχος ζωή !

1: Πίνετε περισσότερο νερόΠρέπει να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να παραμένει ο οργανισμός σας ενυδατωμένος και να έχει περισσότερη ενέργεια.
2: Ξεκινήστε να αθλείστε και να γυμνάζεστεΜπορείτε να κάνετε κάποιο άθλημα που σας αρέσει ή να κάνετε λίγα λεπτά γυμναστική στο σπίτι σας καθημερινά όποτε έχετε χρόνο. Λίγη yoga ή δέκα λεπτά απλής γυμναστικής καθημερινά είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν το σώμα σας και να σας κρατούν σε φόρμα.
3: Ξεκινήστε να τρώτε υγιεινότεραΠροσπαθήστε να αποφεύγετε τα τρόφιμα με πολλά λιπαρά , χρωστικές και άλλες πρόσθετες ουσίες. Ακόμα προσπαθήστε να ελαττώσετε τα ‘fast food’ και τα υπερβολικά ζαχαρώδη ροφήματα και αναψυκτικά. Επιλέξτε να τρώτε τροφές υγιεινές, μαγειρεμένες από το σπίτι, φρούτα και λαχανικά καθώς και πλούσιες τροφές σε θρεπτικά συστατικά. Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει να απαγορεύσετε στον εαυτό σας τις τροφές που σας αρέσουν και σίγουρα πρέπει να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το φαγητό, απλώς πρέπει να ελαττώσετε τα υπερβολικά ανθυγιεινά και επεξεργασμένα τρόφιμα.
4: Λιγότερα social media. Προσπαθήστε να μειώσετε το χρόνο που περνάτε στο κινητό και τον υπολογιστή σας χαζεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περάστε το χρόνο σας πιο δημιουργικά. Για ακόμα μία φορά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα αποφεύγετε τελείως, αλλά να μην είστε απολύτως προσηλωμένοι σ’ αυτά. Άλλωστε μία μικρή αποτοξίνωση πάντα κάνει καλό.
5: Διαβάζετε περισσότερα βιβλία.
Με το να διαβάζετε περισσότερα βιβλία θα αποτοξινωθείτε για λίγο από τις συσκευές όπως τα κινητά, οι υπολογιστές κ.α. που σας κρατούν απασχολημένους τη μεγαλύτερη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σας, θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα και δημιουργικά και σίγουρα θα μάθετε κάτι χρήσιμο, γιατί.....κάθε βιβλίο έχει κάτι να σας προσφέρει!
6: Ξεκινήστε ένα hobby
Ξεκινήστε να κάνετε κάτι που σας αρέσει και το αγαπάτε. Έτσι ο ελεύθερος  χρόνος σας θα είναι ευχάριστος και διασκεδαστικός. Επίσης θα έχετε κάτι που σας κάνει χαρούμενους και θα σας δίνει την ευκαιρία να εκτονώνεστε και να χαλαρώνετε.
7: Οργανωθείτε!
Πάρτε ένα τετράδιο και γράψτε καθημερινά τα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Βάλτε τα σε σειρά και οργανώστε το χρόνο σας ώστε να προλαβαίνετε όλες τις ασχολίες σας χωρίς να αγχώνεστε ή να αμελείτε κάτι σημαντικό, μην ξεχνάτε όμως να δίνετε στον εαυτό σας χρόνο για να ξεκουραστεί .

  Αυτές ήταν οι συμβουλές μας για εσάς. Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες και να σας βοήθησαν με κάποιο τρόπο.