Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

"ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ"

Σας προτείνουμε το βιβλίο ‘ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ΄ για να περάσετε το χρόνο σας δημιουργικά και ευχάριστα διαβάζοντας ένα υπέροχο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές δύο νέους την Κλειώ και τον Νικήτα μαζί με την καθηγήτριά τους την Έλλη .

Να η περίληψη του βιβλίου:
    
    Ο Νικήτας και η Κλειώ είναι ερωτευμένοι. Κι οι δύο έχουν προβλήματα επικοινωνίας με τους δικούς τους. Αισθάνονται πως αδικούνται, πνίγονται. Θέλουν να αντιδράσουν. Η Έλλη Κωλέτη είναι η νέα φιλόλογος που τοποθετήθηκε στο σχολείο τους. Μια νέα γυναίκα που θέλει να κάνει το μεταπτυχιακό της πάνω στον τρόπο που έπαιζε ένας μεγάλος ηθοποιός, ο Λουκάς Αλεξίου, ο οποίος όμως αυτοκτόνησε στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του. Η ίδια η Έλλη είχε δει τον Αλεξίου να παίζει μόνο μία φορά, όταν ήταν ακόμα έφηβη. Η έντονη προσωπικότητα του ηθοποιού την είχε τόσο συγκλονίσει , που από τότε μέχρι σήμερα δεν μπορεί να τον ξεχάσει.
      Η νεαρή φιλόλογος αποφασίζει να προτείνει στους δύο μαθητές της να ψάξουν μαζί για να βρουν τι έκρυβε ο Αλεξίου πίσω από μια μάσκα. Μα όταν κάποτε το μυστικό αυτό θα φανερωθεί, τότε μια άλλη πρόταση σκέψης και ζωής θα έχει προσφερθεί στην Έλλη, την Κλειώ και τον Νικήτα.

Η γνώμη μας για το βιβλίο: Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που αξίζει κανείς να το διαβάσει. Πιστεύουμε πως έχει βραβευτεί δικαίως. Είναι ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που θα σας κάνει να θέλετε να το διαβάσετε . Το βιβλίο συνδέεται με την καθημερινή ζωή των εφήβων και μπορεί ο καθένας διαβάζοντάς το εύκολα να ταυτιστείτε με κάποιον από τους ήρωες.

Το βιβλίο τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας για παιδιά και για νέους το 1998                                                                          
Κατηγορία : Μυθιστόρημα
Συγγραφέας : Μάνος Κοντολέων
Πρόλογος : Κώστας Γεωργουσόπουλος
Εκδόσεις :Πατάκη