Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΥΣΙΚΗ & ΜΟΔΑ: ADELE

MOYΣIKH......
                    Adele: Ένα μουσικό είδωλο
                                     από τη μαθήτρια του Γ1  Μαρία Βυθούλκα 


   
   Η Adele Laurie Blue Adkins, ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας Adele, είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια, στιχουργός  και συνθέτης. Είναι γεννημένη στις 5 Μαΐου 1988 στο Τότεναμ του Βόρειου Λονδίνου στην Αγγλία.Έχει σπουδάσει στο BRIT School for Performing Arts & Technology στο Croydon.

   Το 2006, μετά από ανάρτηση ερμηνείας της, από έναν φίλο της στον ιστότοπο Myspace, η δισκογραφική XL Redordings, της έκανε συμβόλαιο. Την αμέσως επόμενη χρονιά βραβεύθηκε με Brit Awards "Critics' Choice", ενώ παράλληλα κέρδισε το BBC Sound of 2008. Η  κυκλοφορία του  πρώτου της άλπμουμ της με τίτλο 19 έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο στη Βρετανία. Το δεύτερο της άλμπουμ 21, που κυκλοφόρησε το 2011, έγινε 14 φορές πλατινένιο στη Βρετανία και έσπασε το ρεκόρ παραμονής στην πρώτη θέση των αμερικάνικων τσαρτς, σε σχέση με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες, την τελευταία εικοσαετία ,ενώ στις ΗΠΑ έχει μείνει στην κορυφή των τσαρτς για περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ καλλιτέχνη απο το 1993. Αποτέλεσμα αυτών ήταν, το άλμπουμ να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες! Η καλλιτέχνης με το "21" έχει κερδίσει το Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς.
     
  Η Adele  είναι  η  μοναδική καλλιτέχνης  που έχει πουλήσει 3 εκατομμύρια  μέσα σε ένα μόνο χρόνο, στη Βρετανία, ενώ έγινε η πρώτη εν ζωή καλλιτέχνης που έσπασε το ρεκόρ των Beatls, από το 1964, έχοντας ταυτόχρονα πρωτιά σε άλμπουμ (21) και τις δύο πρώτες θέσεις στα σινγκλ (Rolling in the Deep και Someone Like You). Το 21 έχει την μεγαλύτερη παραμονή στην ιστορία των βρετανικών charts από δίσκο γυναίκας καλλιτέχνη. Οι πωλήσεις του 21 μέχρι το τέλος του 2011, τό έκαναν το μεγαλύτερο σε πωλήσεις Άλμπουμ του 21ου αιώνα στη Βρετανία. Με μόλις δύο δίσκους στο ενεργητικό της, η Αντέλ έχει κερδίσει εννέα συνολικά βραβεία Grammy (τα έξι το 2012, φτάνοντας το ρεκόρ της Μπιγιονσέ και κερδίζοντας όλα τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφια μέσα σε ένα βράδυ)!

    Όπως έχει δηλώσει, τα τραγούδια της είναι γραμμένα απ’την ίδια και είναι επηρεασμένα από ερωτικές απογοητεύσεις. Ένα από αυτά είναι και το τραγούδι Someone like you το οποίο είναι γραμμένο για μια χαμένη της αγάπη και βρέθηκε στην κορυφή των τσαρτς σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), ενώ κέρδισε Γκράμμυ καλύτερης σόλο ερμηνείας. Η μεγαλύτερη της επιτυχία στις Η.Π.Α. είναι το Rolling in the deep το οποίο ήταν το καλύτερο σε πωλήσεις single για το 2011, παραμένοντας στη κορυφή του Billboard για επτά εβδομάδες.Στο τέλος του 2011 η Αντέλ αντιμετώπισε προβλήματα αιμορραγίας στις φωνητικές της χορδές, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη της περιοδεία. Η πορεία της υγείας της, συνέχισε να τήν ταλαιπωρεί, μέχρι που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. 
   
Το Φεβρουάριο του 2012, επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα ερμηνεύοντας ζωντανά στην τελετή των βραβείων Γκράμμυ, στο Λος Άντζελες και αργότερα στα Brit Awards στο Λονδίνο, τα οποία ένα χρόνο πριν (2011) έδωσαν μεγάλη ώθηση στη καριέρα της, όπου έκλαψε τραγουδώντας το Someone Like You στην O2arena.

  Η Adele έχει συνεισφέρει πολύ στην μουσική βιομηχανία και πολλά τραγούδια της όπως το Rolling in the deep, το Someone like you, το Rumour has it, to Skyfall κ.ά. είναι διαχρονικά και αγγίζουν όλους  τους ανθρώπους.


ΠΗΓΕΣ:
·         http://el.wikipedia.org
·         http://www.ishow.gr

                   και......    Μ Ο Δ 
Α


                                                                       από τη μαθήτρια του Γ4 Βενετία Πρένγκα

ADELE

   

    Όλες έχουμε στο μυαλό μας ως πρότυπο, μια τραγουδίστρια με τέλειο σώμα, υπέροχα μαλλιά, άψογο πρόσωπο..και..και..δηλαδή κάτι το ψεύτικο! Η Adele σωστά μας διαψεύδει λέγοντας πως: «Φτιάχνω μουσική για τα αυτιά και όχι για τα μάτια!!»


      Άλλωστε η τρομερά επιτυχημένη της καριέρα δεν της αφήνει χρόνο να ασχοληθεί με σχόλια και κουτσομπολιά για το σώμα της. Διότι είναι η μοναδική καλλιτέχνης που κατέχει πωλήσεις πάνω από 3 εκατομμύρια μέσα σε ένα μόνο χρόνο, στη Βρετανία, ενώ έγινε η πρώτη εν ζωή καλλιτέχνης που έσπασε το ρεκόρ των Μπήτλς, από το 1964.

    Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα μας! Και ας δούμε τις προτιμήσεις της στα ρούχα και μακιγιάζ...

Οι προτιμήσεις της στα ρούχα κυμαίνονται στο μαύρο χρώμα με μικρές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες.
                        

    Βέβαια,  σίγουρη της επιλογή θα ήταν ένα σωστού μήκους φόρεμα, με χρώμα πάθους και λουλούδια για μια girly πινελιά.
    
                 

    Με τέτοιο λαμπερό πρόσωπο περιττό θα ήταν ένα εντυπωσιακό ή περίπλοκο χτένισμα, προτιμότερο κάτι λιτό και απλό. Ή ίσως ένα μικρό και αδιάκριτο κόσμημα στα μαλλιά!!



Απερίγραπτο φυσικά το μακιγιάζ που ολοκληρώνει και τελειοποιεί το σύνολο!!
Διότι μαζί με την Adele χτυπούν ξανά και οι sixties χονδρές γραμμές eye-liner
Όσο πιο πυκνές, τόσο πιο κινηματογραφικό βλέμμα αυτό που πετυχαίνει πάντα η επιτυχημένη καλλιτέχνης.




      Κορίτσια, αυτό το θέμα το διαλέξαμε σκόπιμα, ώστε να δείτε πως πρέπει να αγαπάτε το σώμα σας..είστε αυτό που είστε! Μην το ξεχάσετε αυτό ποτέ! Επειδή η μόδα δεν είναι ΜΟΝΟ για γυναίκες με σωματότυπο 'barbie'. Θα μπορούσε ανεπιφύλακτα μια κοπέλα με λίγα κιλά παραπάνω, διαλέγοντας το στυλ που την εκφράζει, να βρει το μοναδικό της outlook!

   Τα λέμε στο επόμενο μας ραντεβού..μείνετε συντονισμένες..