Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


Βιβλιοπροτάσεις !!
                                                                  
                                                            από τις μαθήτριες Δήμητρα και Μάρθα Τέντα



 1.  Σας προτείνουμε το βιβλίο «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» για να περάσετε όμορφα και διασκεδαστικά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών σας.



Να η περίληψη του βιβλίου :

Η μητέρα ,ο πατέρας και το μικρό αγόρι γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο . Πολύχρωμα στολίδια και φωτάκια που αναβοσβήνουν. Κι ένα τραγούδι για μια άγια νύχτα . Λες κι όλα είναι ένα παραμύθι . Ένα παραμύθι μέσα σε άλλα παραμύθια -με έλατα που τα στολίζουνε πουλιά , με νεράιδες και ξωτικά ,με λουλούδια που ανθίζουν για μια και μόνο Νύχτα … Και τώρα που τα θυμήθηκα όλα αυτά , σκέφτηκα να σας τα αφηγηθώ και ξεκίνησα μ’ ένα : « Μια φορά κι έναν καιρό …» Αλλά … Ναι , δεν πρέπει να είστε και τόσο σίγουροι πως όλα αυτά είναι παραμύθια . Όχι , πιστέψτε με ! Αλήθεια είναι … Τα έχω εγώ ο ίδιος ζήσει . Όταν ήμουν εκείνο το μικρό αγόρι . Και τώρα που μεγάλωσα … Ιστορίες από τα δικά μου Χριστούγεννα μοιράζομαι μαζί σας .

Συγγραφέας : Μάνος Κοντολέων
Εικονογράφηση : Φωτεινή Στεφανίδη
Εκδόσεις : Πατάκη


Τι πιστεύουμε εμείς γι’ αυτό το βιβλίο :

 Είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο που μπορεί να σας ψυχαγωγήσει κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Σας δίνει τη δυνατότητα να διαβάσετε ενδιαφέρουσες χριστουγεννιάτικες ιστορίες και να περάσετε όμορφα τον ελεύθερο σας χρόνο . Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα !




 2. Το best seller  ΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ"  είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα της Τζένιφερ Νίβεν το οποίο θίγει μια πληθώρα προβλημάτων τα οποία απασχολούν τους εφήβους την σημερινή εποχή!

           Ακολουθεί η περίληψη του βιβλίου :



     ΤΗ ΛΙΜΠΥ ΣΤΡΑΟΥΤ ΟΛΟΙ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ! Είναι το κορίτσι που έγινε κάποτε γνωστό ως «Η ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΗ ΕΦΗΒΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ». Κανείς όμως δεν έχει κάνει τον κόπο να δει πέρα από τα κιλά της. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Λίμπι κλείστηκε στο σπίτι της προσπαθώντας να διαχειριστεί τη θλίψη της αλλά και να δει τι θα κάνει με τον εύθραυστο πατέρα της. Τώρα, όμως, νιώθει έτοιμη για το λύκειο, για καινούργιες φιλίες για τον έρωτα και για κάθε ευκαιρία που έχει να της προσφέρει η ζωή.
        ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑΚ ΜΑΣΛΙΝ, ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ! Ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον γιατί ο Τζακ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: δεν μπορεί να αναγνωρίσει ούτε τα πιο οικεία του πρόσωπα. Μπορεί λοιπόν να καταφέρνει να ξαναφτιάξει και να προγραμματίσει οποιοδήποτε μηχάνημα, αλλά δεν καταφέρνει να κατανοήσει τη λειτουργία του ίδιου του μυαλού…
       Όταν ο Τζακ και η Λίμπι μπλέκονται σε ένα σκληρό εφηβικό παιχνίδι, καταλήγουν στην ομάδα συμβουλευτικής του σχολείου. Η Λίμπι είναι θυμωμένη με τον Τζακ και ο Τζακ είναι θυμωμένος με τη Λίμπι. Όμως όσο περισσότερο χρόνο περνάνε μαζί, τόσο λιγότερη μοναξιά νιώθουν γιατί, μερικές φορές, όταν γνωρίζεις κάποιον, μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Και ο δικός σου και του άλλου.

Η γνώμη μας για το βιβλίο:

   Είναι ένα μαγευτικό, συναρπαστικό βιβλίο το οποίο προβληματίζει και ταυτόχρονα ενημερώνει τους νέους για πολλά κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα όπως ο ρατσισμός, η βία στο σχολικό περιβάλλον, οι φιλίες κατά την περίοδο της εφηβικής ηλικίας κ.α. Κατά την γνώμη μας είναι ένα βιβλίο που δεν θα έπρεπε να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!!!