Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικές Δράσεις


   

Δράσεις εκπαιδευτικών «Πνοή στην Εύβοια»

          Από το Γυμνάσιο της Νέας Λαμψάκου ξεκίνησαν οι δράσεις των εκπαιδευτικών του προγράμματος Κοινωφελούς  Χαρακτήρα του Δικτύου Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων Χαλκίδας. 


                Οι πέντε φιλόλογοι Τριανταφύλλου Μαρία, Ντούνα Κατερίνα, Αργύρη Ασημένια, Σέρρα Ισμήνη και Διονέλη Μαρία, παρουσίασαν την ιστορία της Εύβοιας μέσα από σύγχρονα διαδραστικά παιχνίδια, παρακίνησαν τα παιδιά να μάθουν με τον πρωτότυπο τρόπο της αφής και της όσφρησης τα προιόντα που παράγει το νησί μας, κι “έψαξαν” την Εύβοια με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.
Η Γέφυρα όπως ήταν...

     
Ο Διευθυντής κος Γιαννούκος παρακολουθεί με ενδιαφέρον 

   Τέλος το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων χάρισε ένα δεντράκι ελιάς ως ένδειξη ομόνοιας και παραγωγικότητας που προάγει η δράση του προγράμματος για το νησί μας.

                                          
                                                   Οι μαθητές γράφουν......

           από τη μαθήτρια του Γ1,

Κατερίνα Βαρσαμά
   Την Πέμπτη 28/3 και Παρασκευή 29/3 επισκέφτηκαν το σχολείο μας  οι φιλόλογοι  του προγράμματος "Πνοή στην Εύβοια" και μας μίλησαν για τον τόπο μας και το νομό στον οποίο ζούμε, την Εύβοια.


    
   Πρώτα μιλήσαμε για την ιστορία της περιοχής και των μνημείων. Συγκρίναμε τις φωτογραφίες τους από την εποχή που φτιάχτηκαν μέχρι σήμερα και μιλήσαμε για σπουδαίους γιατρούς και φιλοσόφους που σχετίζονται με τη Χαλκίδα. 
   

    Στη  συνέχεια, αναπτύξαμε τις αισθήσεις της αφής και της όσφρησης, καθώς προσπαθούσαμε να μαντέψουμε τι υπήρχε σε 2 κουτιά με διάφορα προϊόντα, για τα οποία φημίζεται η Εύβοια.
  Ύστερα ακολούθησε ένα quiz για να τσεκάρουμε τις γνώσεις μας σχετικά με τον νομό.


    Στο τέλος, οι ομάδες που νίκησαν στα παιχνίδια μέσα στην τάξη από όλο το σχολείο, πήραν μέρος στο ‘κυνήγι θησαυρού, στο οποίο προσπαθούσαν, σύμφωνα με γρίφους, να βρουν όλα τα κομμάτια ενός χάρτη της Εύβοιας.  
   Ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος διδασκαλίας. Περάσαμε ευχάριστα και δημιουργικά μαζί τους και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.