Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ

                                    "Πες μας,τι βλέπεις; "
                                                   από τον Θοδωρή Ευσταθίου, μαθητή του Γ1             
  1. Αγαπημένη Ελληνική Κωμική Σειρά

Στο Γυμνάσιο μας πραγματοποιήσαμε μια έρευνα σε σύνολο 50 μαθητών για την αγαπημένη ελληνική σειρά. Τα παιδιά έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 σειρές με μεγάλη θεαματικότητα, αλλά και ανάμεσα σε 10 ονόματα γνωστών Ελλήνων ηθοποιών. Όπως φαίνεται καθαρά στο πρώτο γράφημα (αγαπημένη ελληνική σειρά) έχουμε μια ισοψηφία. 

Στην 1η θέση βρίσκονται οι σειρές: ‘’Μην αρχίζεις την μουρμούρα’’ και ‘’Ευτυχισμένοι μαζί’’. Επιτυχημένες σειρές με μεγάλα νούμερα ακροαματικότητας. 
 Σύμφωνα με τα στατιστικά 12/50 άτομα ψήφισαν την κάθε σειρά. Λογικό να βγουν πρώτες αφού οι ηθοποιοί, τα σκηνικά, το σενάριο ήταν καταπληκτικά και στις δυο σειρές. 

Στη 2η θέση βρίσκεται η δημοφιλής σειρά του Γ. Καπουτζίδη "Στο παρά πέντε" με 20% δηλαδή την ψήφισαν 10/50. Και αυτή με πολύ μεγάλη ακροαματικότητα και δικαίως λόγω έξυπνων διαλόγων  και εξαιρετικών γυρισμάτων. 

  Στην 3η θέση έρχεται η αγαπημένη σε όλους σειρά ‘’50-50’’ με ποσοστό 14% δηλαδή την ψήφισαν 7/50 άτομα. Κανείς δεν μπορεί να πει πως αυτή η σειρά δεν αποτέλεσε επιτυχία αφού την εποχή που παιζόταν στην τηλεόραση είχε φτάσει ακροαματικότητα μέχρι και 42%. Όλοι τους εξαιρετικοί δίχως καμία εξαίρεση. 

  Στην 4η θέση βρίσκεται η σειρά ‘’Με λένε Βαγγέλη’’ με ποσοστό 8% δηλαδή την ψήφισαν 4/50 άτομα. Αν και μικρό ποσοστό για την σειρά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ερμήνευσε εξαιρετικά τον ρολό του Βαγγέλη ενός ανθρώπου που κέρδισε στο ξυστό, αλλά λόγω των κακών του πράξεων τον χτυπάει ένα αμάξι και το χάνει. 
  Έκπληξη αποτέλεσε η 5η θέση όπου εκεί συναντάμε τις μισές σειρές του ερωτηματολογίου. Εκεί βρίσκονται οι σειρές: ‘’Παιδική Χαρά’’ με τον Κώστα Κόκλα και την Ρένια Λουιζίδου, ‘’Σαββατογεννημένες’’ με τον αείμνηστο Σάκη Μπουλά και τις καταπληκτικές Ελένη Ράντου, Κατιάνα Μπαλανίκα και  Ράνια Σχίζα, ‘’Το καφέ της Χαράς’’ με τον Χάρη Ρώμα και την Ρένια Λουιζίδου, ‘’Κωνσταντίνου κ’ Ελένης’’ με τον Χάρη Ρώμα και την Ελένη Ράντου, και τέλος το ‘’Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο’’ με τον Χάρη Ρώμα και την Καίτη Κωνσταντίνου. Η έκπληξη ήταν στο ότι η κάθε μια από αυτές τις σειρές έλαβε 1/50 άτομα ψήφο δηλαδή 2%.

 2. Αγαπημένος Έλληνας Ηθοποιός


   Στο δεύτερο γράφημα (αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός) υπάρχει καθαρή πρωτιά. Ο αγαπημένος σε πολλούς Πέτρος Φιλιππίδης είναι στην 1η με 34% δηλαδή 17/50 άτομα τον ψήφισαν!!! Αναμενόμενο ήταν να προηγηθεί αυτός ή ο Γιάννης Μπέζος αφού υπήρχε μια κόντρα κατά την διάρκεια της έρευνας. 
Ο Γιάννης Μπέζος βρίσκεται στην 2η με 20% δηλαδή 10/50 τον ψήφισαν. Εξαιρετικός ηθοποιός με όλη την σημασία της λέξης αφού έχει παίξει και δράμα και κωμωδία με απίστευτο τρόπο. 
Στην 3η θέση ο Στάθης Ψάλτης με την απίστευτη κωμικότητα που τον διακατέχει.  Έλαβε 18% δηλαδή 9/50 άτομα τον ψήφισαν. Φυσικά, όχι μονό στην κωμωδία αλλά και στο δράμα οι μονόλογοι του μπορούν να προκαλέσουν τον καθένα μας να κλάψει.    Στην 4η θέση βρίσκεται ο Σωτήρης Μουστάκας ο όποιος δυστυχώς απεβίωσε το 2007 αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο κενό στο θέατρο. Είχε συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και είχε έναν σημαντικό ρόλo στην ταινία ‘’El Greco’’. Πήρε το 10% άρα τον ψήφισαν 5/50 άτομα. 
Στην 5η θέση ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωταγωνιστής της γνωστής σειράς ‘’Μην αρχίζεις την μουρμούρα’’. Κατέχει το 8% άρα τον ψήφισαν 4/50 άτομα. Καταπληκτικό ταλέντο με εξαιρετικές ερμηνείες. 
Στην 6η θέση τώρα έχουμε μια ισοψηφία διότι εκεί βρίσκεται ο Θοδωρής Αθερίδης και ο Χάρης Ρώμας. Και οι δυο τους ταλαντούχοι με μεγάλες επιτυχίες. Πήραν 4% ο καθένας άρα 2/50 άτομα ψήφισαν τον καθένα. 
Στην 7η θέση ο Παύλος Χαϊκάλης με 2% άρα τον ψήφισε μονό 1/50 άτομα. Ερμήνευσε καταπληκτικά τον ρόλο του ‘’Μίμη’’ στο 50-50. 
     Τέλος οι άλλοι δυο ηθοποιοί που απέμεναν Κώστας Κόκλας και Παύλος Κοντογιαννίδης δυστυχώς δεν έλαβαν καμία ψήφο. Οτιδήποτε καινούριο σε νέο άρθρο. Μέχρι τότε.............. καλές αναγνώσεις!!!!!